fbpx
bouwtekening

Conceptontwikkeling bij woningrenovatie

Er komt veel kijken bij het uitvoeren van een complete woningrenovatie. Het is goed om bij het uitdenken van de wensen voor de huisrenovatie stil te staan bij de keuzes die verderop in het proces gemaakt moeten worden. Zo voorkom je onvoorziene kosten én stroomlijn je het proces van de woningrenovatie.

Er komt veel kijken bij het verbouwen of renoveren van een pand. Design & Finish denkt daarom graag met jou mee, vanuit onze expertise. Design & Finish bestaat uit een team van aannemers, bouwspecialisten en binnenhuisarchitecten.

Als je op zoek bent naar een aannemer die gespecialiseerd is in volledige woningrenovaties, dan is Design & Finish de juiste keuze. Design & Finish biedt al het gemak onder één dak. Onze expertise is op te delen in drie diensten: conceptontwikkeling, complete renovatie  en turnkey renovatie .

Op deze pagina staat meer informatie over de conceptontwikkeling van woningrenovaties. Vrijblijvend meer informatie over conceptontwikkeling? Neem dan direct contact met ons op.


Wat is Conceptontwikkeling?

Conceptontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de renovatie van jouw woning. Kortgezegd is conceptontwikkeling voor een complete woningrenovatie het proces waarbij er een visie en plan wordt ontwikkeld voor de renovatie van een woning. Dit proces bestaat uit verschillende stappen waarbij er per stap wordt gekeken naar de wensen en eisen van de woningeigenaar, de mogelijkheden van de woning en de technische aspecten van de renovatie.

Tijdens deze fase van een verbouwing bepalen we dus gezamenlijk wat de wensen voor de renovatie of verbouwing zijn. Jij geeft zo’n 70% van de input, terwijl Design & Finish als binnenhuisarchitect het plan verder uitwerkt en finetunet. Samen met jou wordt een uniek renovatieplan ontwikkeld, dat volledig aansluit bij jouw wensen en eisen.

Het uiteindelijke plan hangt af van de beginsituatie. Staat de verbouwing bijvoorbeeld gepland voor een huis dat al bewoond is? Of is het startpunt een casco of sleutelklaar opgeleverde nieuwbouwwoning? Design & Finish adviseert aan de hand van je wensen en de huidige situatie.

Daarnaast wordt rekening gehouden met wensen voor duurzaam verbouwen en relevante wet- en regelgeving jouw verbouwing of huisrenovatie. In de volgende paragraaf lees je meer over de inhoud van een ontwikkeld concept voor verbouwingen.


Hoe werkt conceptontwikkeling bij Design & Finish?

Het proces van conceptontwikkeling bij Design & Finish begint met een uitgebreide inventarisatie van jouw wensen en eisen. Hierbij nemen we de tijd om jouw droomhuis tot in detail te bespreken. Vervolgens gaan wij aan de slag om een uniek en op maat gemaakt renovatieplan te ontwikkelen.

Dit plan presenteren wij vervolgens, waarna we het gezamenlijk afstemmen, zodat we zeker weten dat alles aansluit bij de verwachtingen. Indien nodig is dit hét moment om het plan aan te passen of toevoegingen op te nemen.

Conceptontwikkeling bij Design & Finish is altijd specifiek aangepast aan de te verbouwen woning. Maar, er zijn een aantal punten die vaak worden meegenomen in dit proces:

  • Het bepalen van de wensen en eisen van de woningeigenaar. Denk hierbij aan een wens voor extra ruimte via een dakopbouw, een verbetering van de indeling van jouw woning of het slaan van een verduurzamingsslag.
  • Vaststellen van de mogelijkheden die de woning biedt. Factoren die de mogelijkheden beïnvloeden zijn onder andere de beschikbare ruimte, de locatie van de woning en eventuele wet- en regelgeving of vergunningen.
  • Bouwtekeningen en het ontwerp van de renovatie. Onze binnenhuisarchitecten maken aan de hand van jouw input over materialen, voorkeuren en de mogelijkheden diverse schetsen en 3D tekeningen. Hierdoor weet je precies hoe het project er straks uit gaat zien en sta je niet voor onvoorziene verrassingen.
  • In de bouwtekening wordt ook nagedacht over de technische aspecten. Denk hierbij aan de verwarming, verlichting en elektriciteit.
  • Wat kost een complete woningrenovatie eigenlijk? In de conceptontwikkeling komt ook een kostenraming terug. Ook wordt een tijdsplanning opgesteld.
  • Als laatste wordt een overeenkomst opgesteld voor het vastleggen van de afspraken omtrent de complete woningrenovatie.
     

Conceptontwikkeling van Design & Finish

Tijdens een conceptontwikkeling voor een woningrenovatie zijn er normaal gesproken veel partijen betrokken bij het opstellen van het plan. Denk aan een aannemer, een architect, bouwers en eventueel ingenieurs. Design & Finish biedt deze verschillende expertises aan onder één noemer. Dit scheelt voor de opdrachtgever aanzienlijk in de benodigde tijd en kosten.

Design & Finish weet precies hoe we jouw woning kunnen omtoveren tot een droomhuis, rekening houdend met jouw specifieke wensen en eisen. Iedere woningrenovatie is volledig op maat gemaakt. Zo past het eindresultaat uiteindelijk bij jouw wensen.


Laat je vrijblijvend adviseren door een van onze specialisten.

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een woningrenovatie voor jouw huis.

Dit kan door te bellen op het nummer 070-7999426, ons te mailen via info@designfinish.nl of het contactformulier op de site in te vullen. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van Design & Finish?

Volg ons op Facebook en Instagram  (@design.and.finish).

Contact

Klaar om het project van jouw dromen te realiseren? Wij in ieder geval wel! Twijfel niet langer en neem contact met ons op.

Mocht je een aanvraag willen doen, omschrijf deze dan zo nauwkeurig mogelijk bij “uw bericht.” Zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Velden met een * zijn verplicht