fbpx

De overwaarde van jouw huis gebruiken voor een verbouwing

50% van de woningeigenaren verwacht een overwaarde van ruim een ton. In de afgelopen 4 maanden is de aanvraag om de woning te verbouwen of verduurzamen met 90% gestegen. Voornamelijk de huizenbezitters met de leeftijd tot 35 maken hier gebruik van wat wordt gevolgd door de 55-plussers. Het financieren van een verbouwing of verduurzaming van de woning is onder andere mogelijk door het inzetten van overwaarde. De meeste huiseigenaren willen ruim een kwart van de overwaarde inzetten voor een verbouwing of verduurzaming.

 

Oververhitte woningmarkt

Door de oververhitte woningmarkt wordt het steeds lastiger een betaalbare woning te vinden. Hierdoor kiezen steeds meer huiseigenaren voor een verbouwing in plaats van verhuizen. In de meeste gevallen heb je een aannemer nodig die verschillende projecten leidt. Bij Design & Finish hebben wij alles onder een dak en werken wij heel nauw samen met elkaar. Zo kijken wij van tevoren op welk termijn wij beschikbaar zijn in deze drukke periodes en maken wij een concrete offerte.

Verduurzaming

Onder verduurzaming vallen verschillende onderdelen. Zo kan je vanaf de buitenkant een spouwmuur laten inspuiten of kiezen voor dubbel glas om je huis beter te isoleren. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om je huis goed te isoleren hier willen wij altijd vrijblijvend advies geven. Onder verduurzaming valt uiteraard ook de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. Deze twee staan ook vaak hoog op het lijstje van woningbezitters.

 

Verbouwen

Last but not least. Verbouwen komt toch vaak op de eerste plek. De meeste huiseigenaren willen dan toch die nieuwe badkamer of keuken wat ze al jaren hebben uitgesteld. Nu verhuizen vaak niet aantrekkelijk is kijken ze meer naar wooncomfort, hoe kan je dit met een redelijk budget verhogen. Wil je meer ruimte denk dan aan een uitbouw of dakkapel. Hierdoor stijgt je woning waarde na aanschaf alleen nog maar meer.


AAN DE SLAG?

Ben jij benieuwd wat Design & Finish voor jou kan betekenen? Laat je vrijblijvend adviseren door ons team van specialisten. Dit kan door te bellen op het nummer 070-7999426, ons te mailen via info@designfinish.nl of het contactformulier op de site in te vullen. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van Design & Finish? Volg ons op Facebook en Instagram  (@design.and.finish).