fbpx

Duurzaam bouwen –
Dé klus voor Design & Finish

De komende jaren gaat er voor woningbezitters in Nederland een hoop veranderen op het gebied van duurzaam wonen. Het is nu de tijd om alvast met duurzame oplossingen aan de slag te gaan tijdens jouw verbouwing of renovatie. Zowel bij het ontwerp van jouw huis of bedrijfspand als tijdens de bouw-, verbouw-, renovatiewerkzaamheden is Design & Finish dé partij om hiermee aan de slag te gaan. Zo ben jij én jouw woning/ bedrijfspand klaar voor de toekomst.

 

Voordelen duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen gaat verder dan alleen het besparen van energie. Het gaat om het gebruik van materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van de mens, maar ook om verantwoord watergebruik en het recyclen van materialen die vrijkomen bij de sloop. Er zijn talloze mogelijkheden en de komende jaren zullen er ongetwijfeld nog meer duurzame oplossingen op de markt komen. Om het overzicht te bewaren kijken de specialisten van Design & Finish graag samen met jou welke duurzame oplossingen het beste bij jou en het pand passen.

Nog een groot voordeel: duurzaam bouwen is voordelig voor je portemonnee. Als je kijkt naar de grond- en bouwkosten lijkt het vaak alsof bouwen met duurzame materialen duurder is, maar vaak zijn de kosten voor onderhoud van een duurzaam pand een stuk lager. Ook de energie- en waterbesparende maatregelen worden vaak tijdens het gebruik van de woning/bedrijfspand terugverdiend. Ditzelfde geldt voor het isoleren van dakwerk en muren. Op lange termijn is dit verschil zeker te zien in je portemonnee.

 

Voorbeelden van duurzaam bouwen

Er zijn talloze manieren om je huis te verduurzamen. We zetten er een aantal op een rij:

 • Isolatieglas
 • Spouwmuurisolatie
 • Warmtepomp
 • Aardgasvrij woning
 • Zonnepanelen
 • Een HR-ketel
 • Slimme meter

 

Subsidies voor duurzaam (ver)bouwen

De overheid stimuleert duurzaam (ver)bouwen voor een gezondere woon- en werkomgeving. Er zijn verschillende regelingen waarbij zij kunnen ondersteunen:

 • Regeling groenprojecten: Bij investeringen in erkende duurzame projecten profiteer je van belastingvoordeel
 • NESK: Subsidie voor energie neutrale scholen en kantoren
 • Je kan een voordelige lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen bij het Nationaal Warmtefonds
 • Sommige gemeenten bieden subsidie aan voor energiebesparende maatregelen.
 • Vanuit de Rijksoverheid worden subsidies geboden voor de aanschaf van zonnecollectoren.

Meer hierover lezen? Neem een kijkje op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Zij hebben meer informatie over regelingen en subsidies voor duurzaam bouwen.

 

Aan de slag?

Ben jij benieuwd welke duurzame oplossingen Design & Finish bij jou kan realiseren? Laat je vrijblijvend adviseren door ons team van specialisten. Dit kan door te bellen op het nummer 070-7999426, ons te mailen via info@designfinish.nl of het contactformulier op de site in te vullen. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van Design & Finish?

Volg ons op Facebook en Instagram  (@design.and.finish).