fbpx

Goede voorbereiding is het halve werk

Waar je met het verbouwen van een woning of bedrijfspand al snel denkt aan het grove werk, gaat er veel denkwerk aan vooraf. Vergunning aanvragen doen, een kostenoverzicht en misschien wel het allerbelangrijkst: een plan van aanpak maken. Wat mensen vaak onderschatten is dat er veel tijd in het opstartproces gaat zitten. Maar geen zorgen! Design & Finish helpt je van idee tot oplevering en binnen een mum van tijd zit jij in jouw vernieuwde woning of bedrijfspand.Waarom verbouwen?

De eerste stap begint bij het omschrijven van het doel van je verbouwing. Vragen als: “Wat moet er gebeuren?” “Waarom moet dit?” “Wat wil ik als eindresultaat?” helpen bij het inzichtelijk maken van dit doel. Ga alleen of samen met je partner zitten en zet de antwoorden op papier.

Weet je niet waar te beginnen en wat je graag als eindresultaat ziet? Pak een stapel tijdschriften erbij en maak een moodboard met alles wat je mooi vindt. Woon je samen en lopen jullie smaken uiteen? Maak ieder een eigen moodboard en ontdek je eigen woonstijl. Ook online zijn talloze mogelijkheden om een moodboard te maken, zoals bijvoorbeeld Pinterest.


Goed om te weten

Hoe beter je op papier zet wat je wil, hoe makkelijker het voor ons is om een plan te maken en de kosten goed in kaart te brengen. Zonder een goede basis schieten de ideeën al snel alle kanten op en gaan er veel weken overheen voordat de verbouwing kan beginnen.

Betekent dat dat je alles van tevoren al paraat moet hebben? Tuurlijk niet! Het omschrijven van je doel en het maken van een moodboard geven ons een indruk van het eindresultaat. Na het kennismakingsgesprek gaan we het idee steeds verder uitbouwen. Gedurende het proces staan onze specialisten voor je klaar om je van het juiste advies te voorzien en op nieuwe ideeën te brengen. Zo krijgt jouw droomhuis of kantoor steeds meer vorm.


Bouwtekeningen

Om nog meer inzicht te krijgen in de verbouwingsplannen, helpt de binnenhuisarchitect van Design &Finish je om de ideeën letterlijk en figuurlijk op papier te zetten. Bouwtekeningen helpen je om de beste indeling voor je woning of bedrijfspand te maken. Vaak komen we met de bestaande tekeningen al een heel eind, maar aanpassingen zijn vaak onvermijdelijk. De uiteindelijk definitieve tekeningen dienen als uitgangspunt voor onze bouwspecialisten.


Budget

Naast de verbouwingsplannen speelt geld ook een belangrijke rol bij jouw verbouwing. Ongetwijfeld heb je al rond gegoogled om een kostenindicatie voor jezelf te maken. Om jou een volledig, transparant beeld te geven van de verbouwing, brengt Design & Finish al jouw kosten in detail in kaart. Van materiaalkosten tot arbeidsloon en van vergunningskosten tot een potje voor onvoorziene kosten. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent!


Plannen klaar en dan…

Nadat de ontwerpen zijn goedgekeurd, kan het verbouwen beginnen. Kwaliteit staat bij ons voorop. Onze bouwspecialisten gaan dan ook uiterst secuur aan de slag. Heb je tussendoor een vraag? Gedurende het hele proces staan wij voor jou klaar om deze te beantwoorden. Samen komen we dan stap voor stap steeds een stukje dichterbij het resultaat van je dromen.

Zie jij alle ideeën voor je, maar heb je geen idee waar te beginnen? Wij helpen je bij het realiseren van jouw droom. Van idee tot oplevering. Ons team van specialisten staat voor je klaar om jouw ideeën aan te horen en deze samen vorm te geven. Geef je het liefst alles uit handen of blijf je graag betrokken? Alle opties liggen open.

 Ben jij klaar om de stap te zetten naar het realiseren van jouw droom? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.