fbpx

Van casco oplevering tot droomhuis: waar moet ik op letten?

Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht. Gefeliciteerd! En nu? Sommige mensen kiezen voor een casco oplevering zodat ze zelf aan de slag kunnen, wat geld kunnen besparen en alles naar eigen smaak kunnen aanpassen. Een goede basis voor jouw droomhuis, maar onderschat dit niet. Er komt meer werk bij kijken dan je denkt. Design & Finish ondersteunt jou van begin tot eind bij het realiseren van jouw droomhuis. 

 

Casco opleveren 

In de volksmond betekent casco opleveren dat de bouwer het huis wind- en waterdicht oplevert, maar tegenwoordig hanteren ontwikkelaars en bouwers vaak hun eigen definitie. Zo kan het zijn dat ze ook een deel van de binnenkant opleveren zoals met kabels, leidingen en installaties. Het is goed om te weten wat er bij de bouw van jouw woning precies onder casco wordt verstaan. 

Wat de definitie van de ontwikkelaars en bouwers ook is, bij een casco oplevering zorg je altijd voor de afbouw. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • Het tegelwerk en het sanitair plaatsen;
  • De wanden en plafonds stucen en schilderen.
  • Keuken plaatsen
  • Etc.

Enige kennis van klussen is hiervoor dus zeker een must, maar zelfs dan kan de hoeveelheid werk je overspoelen. Daarbij lijk je in eerste instantie de kosten te drukken door alles zelf te gaan doen, maar eerlijk is eerlijk: goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Zeker als het gaat om het opbouwen van jouw droomhuis. Samen met jou kijkt Design & Finish naar de totale verbouwing waarbij ons team van specialisten jou op alle vlakken kan ondersteunen. Zo blijft het klussen leuk!
 

 

Houd rekening met de wet- en regelgeving

Een casco nieuwbouwhuis voldoet vaak nog niet aan alle eisen van het Bouwbesluit en de Omgevingsvergunning. Na de oplevering moet je hier zelf voor zorgen. Je mag pas intrekken als alle instanties het huis hebben goedgekeurd. Bij afwijkingen van de omgevingsvergunning moet je contact opnemen met de gemeente om te bepalen of je een gewijzigde vergunning moet aanvragen. Ook op het gebied van garantie en financiering zijn er veel haken en ogen als het gaat om casco oplevering. Als je samenwerkt met Design & Finish nemen wij deze zorgen uit handen en kan je doen waar je goed in bent: klussen!

 

Sleutelklaar opleveren? 

Veruit de meeste nieuwbouwhuizen worden niet casco, maar gewoon ‘sleutelklaar’ opgeleverd. Hierbij is het huis in zijn geheel afgewerkt. Zo zijn de leidingen aangelegd, staan alle binnenwanden en is al het timmerwerk en sanitair uitgevoerd. Maar sleutelkaar betekent nog niet écht klaar. Design & Finish kan jou ook in dit laatste traject ondersteunen. Zo kan ons team bouwspecialisten helpen met de afwerking van onder andere de muren en denkt onze interieurspecialist graag mee met de stoffering en de inrichting.

Ben jij klaar om de stap te zetten naar het realiseren van jouw droom? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dit kan door te bellen op het nummer 070-7999426, ons te mailen via info@designfinish.nl of het contactformulier op de site in te vullen. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van Design & Finish?
Volg ons op Facebook en Instagram