fbpx

Woontrends die niet mogen ontbreken
in jouw interieur

In een tijd waar we steeds meer binnenshuis doorbrengen, is een fijn, warm interieur belangrijker dan ooit. Misschien is het bij jou ook wel beginnen te kriebelen: een andere kleur op de muur, een nieuwe look qua kozijnen of misschien enkel een kleine finishing touch in je bestaande interieur. Om je wat inspiratie te geven, nemen we in deze blog de laatste woontrends met je door.
 

Black is back

Zwart is terug van weggeweest. Dat kan in muren, deuren, meubels of enkel met accessoires. Het gebruik van zwarte accenten was in 2020 al ontzettend populair en zet zich ook in 2021 door.

Versnelt je hartslag bij het idee van zwarte kozijnen of een hele zwarte muur, maar wil je wel wat meer lef tonen? Geen zorgen! Er zijn tientallen verschillende soorten zwart die je kan gebruiken in je interieur. Daarbij is warm antraciet of donkergrijs een prima alternatief als je net even van het zwart af wilt stappen.

Maak een statement

De bank die al jaren in het hoekje staat of de witte muur die al een tijdje op het lijstje staat om geverfd te worden. Stap uit je comfortzone en denk groots. De afgelopen jaren zijn tientallen trends de revue gepasseerd waarbij niks te gek is. Sla je favoriete woonwinkel eens over en kijk wat er allemaal mogelijk is. Meubels juist van de muur, een andere lay-out en juist spullen weghalen, in plaats van toevoegen werkt soms zelfs beter!

Tip: Sluit je aan bij diverse Facebookgroepen en maak borden op Pinterest om inspiratie op te doen. Al snel vind je ideeën die je eerder niet voor ogen had.

Haal buiten naar binnen

Niet alleen buiten, maar ook binnen kan je volop genieten van de natuur. Maak een eigen binnentuin door een aantal planten bij elkaar te zetten.

Soms is het mooier to keep it simple? Kies dan juist voor 1 decoratieve, enorme plant in een grote, niet standaard pot. Of een lange bak op je aanrecht vol verse kruiden. Misschien geen urban jungle voor jou, ook prints of items in de kleuren van de natuur geven dit stukje gezelligheid!

Naast deze gezelligheid heeft het gebruik van planten in het interieur nog meer voordelen, ze zorgen voor een beter klimaat in huis. Verbeteren de lucht qualiteit, geven rust en werken stressverlagend. Iets wat we in deze hectische tijd best kunnen gebruiken!

Ook het gebruik van robuuste materialen, zoals hout, staal en steen, zien we steeds meer terug in interieurs. Een stalen tafel, een accent wand met lederen tegels, het gebruik van beton in bijvoorbeeld lampenkappen of andere accesoires. Dit in combinatie met zachte en warme materialen maakt het plaatje helemaal af!

Ronde vormen

Een bank met ronde vormen, vloerkleden, salontafels, of bijvoorbeeld een rond schilderij of spiegel. Rechte, strakke lijnen maken steeds vaker plaats voor ronde, organische vormen in het interieur.

Daarbij heeft het soms ook praktische redenen om voor rond te gaan. Een ronde tafel bijvoorbeeld. Deze neemt over het algemeen minder ruimte in dan een rechthoekige tafel zonder dat je hoeft in te leveren op zitplaatsen. Ook is het gezellig om tijdens het avondeten iedereen aan te kunnen kijken!

Let’s get wild

De bestaande panter, tijger, zebra of zelfs cheeta print, zijn zowel in de fashion- als interieurwereld niet meer weg te denken. Je kan het zelf zo gek maken als je wilt: van grote statements, zoals slangenbehang en panterstoelen, tot een wat originelere variant zoals een tropische vissenprint.

Kleine tip: pas deze prints met mate toe en maak het niet te bont. Juist dat ene statement maakt een interieur spannend.

 

Laat zien wie JIJ bent

Misschien wel de belangrijkste “trend” uit het rijtje: laat zien wie jij bent. Zorg dat je interieur een weerspiegeling is van jou als persoon en niet een showroom van een woonwinkel.

Kies bijvoorbeeld voor jouw lievelingskleur op de muur of maak een signature wall met foto’s van bijzondere momenten aangevuld met unieke items, als bijvoorbeeld voorwerpen of souvenirs. Haal ook eens het erfstuk van je oma van zolder en geef dit een mooi plekje. Dit geeft je interieur zoveel meer sfeer en karakter. Daar kan goede styling niet tegenop.

Zie jij alle ideeën voor je, maar heb je geen idee waar te beginnen? Wij helpen je bij het realiseren van jouw droom. Van idee tot oplevering. Ons team van specialisten staat voor je klaar om jouw ideeën aan te horen en deze samen vorm te geven. Geef je het liefst alles uit handen of blijf je graag betrokken? Alle opties liggen open.

Ben jij klaar om de stap te zetten naar het realiseren van jouw droom?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.